söndag 20 juni 2010

Kval och lidande

Någon gång vid halvetttiden kom första matchen igång. Första scenariot var overrun och om jag bara kunde få första rundan skulle en scenariovinst inte se alltför svårtagen ut med tanke på motståndet. På andra sidan bordet satt alltid lika trevlige Coil med sina khadorianer (eSorcha och Strakov som listor, varav jag fick äran att möta den sistnämnde). Tyvärr var inte tärningen med mig och jag fick bli spelare två. Jag spelade eDenny. Matchen började mycket otrevligt för min del med en full enhet IFP med UA rakt i ansiktet. Att jag lyckades glömma bort att de hade Occultation kastade på sig (Strakov är i själva verket en cryxkastare...) TVÅ gånger var ju sådär lagom skillat och ledde till att jag slösade bort withershadow och skarlockens aktiveringar med tafatta spellcasting-försök. Deathjack chargade in och åt upp ett par IFP och stod som mumsigt mål för Beast09 under Strakovs feat.Mycket riktigt kunde Coil inte motstå frestelsen och skickade iväg Sorchas favvo-jugge som snabbt gjorde minkmat av min DJ. Oh well, inte en alltför stor uppoffring då han lämnat Strakov i range för eDennys feat. På min runda två springer jag fram Nightmare i chargeposition och featar. Coils runda tre är ganska ohändelserik (Dennys feat+massa stealth = yay) och jag känner att jag har vinsten som i en liten burk. Sen går det fel. Lite är det tärningarnas fel med mest mitt. Withershadow avslutar de sista IFP så att nightmare kan välja strakov som nytt prey och ger honom en reroll, sen flyttar jag upp med denny för att kasta en boostad "curse of shadows" och missar på 8+. Suck. Efter en charge från Nightmare med lite under medel tärningsresultat står Strakov på 3 lådor och hånler. Game over, man! En sak jag skulle gjort annorlunda var att se till att ha något Strakov (typ en nod) så att jag skulle kunna tagit ut hunden och inte behövt lägga en av nightmares attacker på den. Nu blev det inte så. Coil kom att vinna sin andra match också för att sen åka på det mot Alex i finalen.


Rund två blev det bye för min del. Autovinst och en strömatch mot turneringsarrangören blueskins Circle. Jag spelade pDenny han eKreuger. En trevlig lite match som inte han avslutas på grund av tidsbrist. Note to self: pistol wraiths ägen stora stenmonster. Varje dag, varje gång. Matchens modell för min del blir nog Defilern, en otroligt praktisk lite 'jack när man spelar mot circle. Varför? För att spraya druider så klart. Det finns inget värre än druider när man spelar cryx, coh de faktum att den har en spray kommer run´t deras moln och löljiga defense. Nightwretches funkar OK men de måste komma riktigt nära för att studsta AoEer.


Runda tre spelades mot Charlies Khador. En lista jag sett flera gånger förrut men som jag var ruskigt nära att förlora mot runda ett efter att dumt sprungit Denny 14" till mitten av brädan. Lyckligtvis var manhunterna 12.75" bort (12.5" threat under eVlads feat...) och jag kunde andas ut. Resten av matchen spenderade jag med att ignorera scenariot och trolla runt crippling grasp och vara allmmänt besvärlig. En siren fick äran att frysa fast behemoth (vara häxflickas dröm har jag hört!) men i övrigt var det en ganska ospektakulär match. Efter att Charlie featat runda ett var det ganska svårt för honom att nå min stealthade snabba armé, så det slutade med seger för cryxpartiet de gröna.Tack till blueskin för en trevlig liten turnering och grattis Alex till segern. Ser fram emot fler chanser att kvala, spela och krossa all opposition under Deneghras stilettklackar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar