tisdag 23 oktober 2012

Långsam tillväxt 2

På senare tid har jag plågats av rädda-tigrar reklam på youtube. Bane thralls är tjuvjägare. Och titaner är tigrar. Det är så himla tragiskt. "För hundra år sedan levde det 3000 titaner i skorne-öken. Idag, som följd av intensiv baneapplicering, består beståndet av knappt 300 vuxna individer...Hjälp oss rädda titanerna, köp en stormwall"

Efter att ha plockat upp min Bronzeback och Gladiator ur väskan tittar jag över på motståndaren planhalva och ser en full enhet Bane Thralls med UA och Tartarus. Ledda av Denny "Front de Boeuf" Debuffson med en kyckling som enda robotsällis. Och jag som hade hoppats på eSkarre...

Vecka 2
Motståndare: Watson
Sceario: Incursion
Poängnivå: 15

Min lista
Master Tormentor Morghoul
-Titan Gladiator (Rodriguez Rodriguez Jr)
-Bronzeback Titan
Min Paingiver Beast Handlers
Orin Midwinter, Rogue Inquisitor

Watsons lista
Warwitch Deneghra
-Deathripper
Max Bane Thralls with Officer and Standard
Bane Lord Tartarus


Jag blev lite ledsen i ögat när jag läste att veckans scenario var incursion. Med lite knappt 33% chans att mittenflaggan försvinner känns det halvroligt med en kontrollareadiameter på 10". Men nu får det vara färdiggnällt!

Watson vackra cryxhord
Jag vinner rullet för att börja och väljer att ta första turen. Första rundan spenderas med admonitionkastande på bronzebacken och spring. Watson följer upp med att avancera raskt. Sen skall det avgöras vilken flagga som försvinner. Jag känner mig rejält lättad när flaggan längst till höger försvinner. Det innebär att jag slipper sprida ut mig samt att det finns en liten skog att gömma sig bakom för min titanflock.

Top of two. Rodriuez har fått syn på finaste gömstället någonsin.

Nöjd och belåten upkeepar jag admonition och avancerar min bronzback till inom 4" centrumflaggan och springer en paingiver upp för att contesta den vänstra, om Watson skulle få för sig att skicka dit Tårtan eller sin arcnode.

Watson väljer att avancera med Tårtan och cursa min bronzeback, uppskattningsvis tre banes kommer vara innom charge-range och mycket riktigt kommer de flygande. Min bronzeback väljer klokt att backa undan (dock inte att countercharga, skulle gjort det mot den sista...) och resten av thrallsen klumpar upp sig runt flaggan. Om jag bara hade en AOE... eller beatback kanske :) ? Hursom. Watson avslutar med att flytta sin arcnode upp bredvid Tårtan och passar sedan turen efter att ha tagit ett kontrollpoäng.

Glad i hågen aktiverar jag Morran, featar och kastar sedan rush och abuse på gladiatorn som friskt promenerar genom skogen fram till tårtan och kycklingen. Lite halvtaskigt rullande lämnar Tårtan död och kycklingen med två boxar kvar (movement och hull). Sen aktiverar bronzebacken, ger sig själv beatback och promenerar igenom circa 5 banes. Orin avancerar och slänger lite chain-lightning, men trots 3 studs faller endast en träl. Mina paingivers ställer sig lite contestigt och inväntar payback.

Efter min runda tre. Beatback är fantastisk, deathjack mark 3 you heard it here first.

Watson bestämmer sig för att nu är det feat-dags och traskar fram lite med Denny som kastar crippling grasp  på bronzebacken. En DEF 8 ARM 15 Bronzeback omringad av Bane Thralls = en snart död Bronzeback. Även Orin äter det av en chargeande bane. Min döda bronzeback till trots ser det inte ljust ut för cryx. Jag är extremt lättad att denny inte traskade upp och skuggband min gladiator, då hade matchen antagligen inte slutat lika lyckligt för team grön.

Mr För Stora Betar har verkligen lämnat ett hål efter sig.

Min nästa runda ser Morran inchargande i några banes. Overtake är sweet och några attacker och en spell resulterar i ingen flaggbärare och tre grunts mindre. Morghoul sprintar sedan iväg till den vänstra flaggan för att säkra sitt första scenariopoäng. Rodriguez Rodriguez Jr pastinatar kycklingen och (tror jag, lite luddigt minne) bane thrall officeraren. Watson har vid det här laget fått nog av elefantvåld och vi avslutar matchen.


Jag tänker mig att Morghoul okynnesdödar saker bara för att få sprinta, så roligt är det. Näst på tur, Circle. Stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar