fredag 12 oktober 2012

Prisfyndet långsam tillväxt 1


Det har nyligen dragit igång en slow-growth liga på Prisfyndet i Uppsala och jag har bestämt mig för att prova på Skorne. Förutom ett halvhjärtat försök att spela troll i MK1 är Cryx den enda faktionen jag spelat, så det ska bli kul att prova på något annorlunda. Typ som furymekaniken och heavies som inte går sönder av att bli stirrade på.

Vecka 1
Motståndare: Tossmast3r
Sceario: Overrun
Poängnivå: 15

Min lista
Master Tormentor Morghoul
-Titan Gladiator
-Bronzeback Titan
Min Paingiver Beast Handlers
Orin Midwinter, Rogue Inquisitor


Tossmast3rs lista
Gunnbjorn
-Dire Troll Bomber
-Pyre Troll
-Impaler

Disclaimer: jag glömde bort att det var killbox i det här scenariot, vilket är anledningen till att Gunnbjorn står och chillar vid kanten utan att explodera. Så här i efterhand tror jag inte att det hade gjort jättestor skillnad. Pistolbjörnen hade säkert hittat någon annan stans att stå och mysa med sin medhavda mur.

Med det ur vägen: battle report ON!

Obligatorisk skrev/deploymentbild
Jag vinner slaget om första turen och väljer att ta den. Sen blir jag lite förvirrad och stirrar på mina kort och högarna med fury. Jag har ingen aning om aktiveringsordning och väldigt svagt grepp om situationen. Leecha, är inte det mjölk på italienska? Aja, hur svårt kan det vara. Känner att jag vill spendera så lite tid som möjligt med att bli skjuten på så jag börjar med att aktivera Morran som abusar bronzebacken och ger den rush och sedan avancerar lite försiktigt. Glömmer sedan att aktivera argkören innan bestarna som springer utanför helningsavstånd.

Tossmast3r spenderar sin första runda med att avancera upp lite grann, placera ut en rock wall och lägga snipe på en av sina bestar, Bombern om jag minns rätt.

Jag fortsätter på samma stil som i runda ett och fortsätter lubba.

Inte som Kolmården, men nästan

Tossmast3r spenderar sin andra runda med att avancera lite försiktigt med Gunnbjorn, lägga upp en vägg igen, kasta upp guided fire och sen skjuta iväg en missil på min gladiator. Tärningarna landar på en crit som skickar min stackars elefant rakt in i en sten. Extra tärning skada och knockad! Resten av trollen skjuter lite på bronzebacken men inget superspännande händer.  
Flygande elefant
Allright. Runda tre och dags att provköra bronzebacken. Morran aktiverar och traskar fram 7", featar, kastar abuse och rush på bronzebacken. Här gör jag mitt första misstag. 10" kontroll är pyttelitet och jag kommer snart inse att jag inte kommer kunna beatbacka in i gunnbjorn, vilket antagligen hadde resulterat i GGG (good game Gunnbjorn). Hursomhelst. Paingivers enragear bronzebacken som skjuter iväg som en arg missil. Rakt in i Bombern. Upp med beatback och sen mangla. Slår lite halvtaskigt så jag behöver köpa en attack för att avsluta bombern, beat backar sen in i Gunnbjorn melee och ser att jag är utanför Morghouls controll. Oh well. Herr gladiator avancerar, Orin traskar fram och säger inga spells och sedan passar jag turen efter att ha inkasserat ett scenariopoäng.
Kallar du mig tredje bäst dör du

Toss inleder med att aktiver Gunnbjorn för att kasta +2 skada från pyretrollet men är inom tio från Orin. Han försöker flytta runt titanen men är inte tillräckligt långt borta. Att backa ur närstrid skulle leda till kombinationen free strike och countercharge, så istället wailar han lite på herr bronsrygg utan större effekt, men eldtrollet och spetsaren avslutar efter mycket om och men.

Jag ser ut att ha goda chanser att avsluta på scenario  om jag bara kan mörda hans pyre med min gladiator. Nu visar det sig dock att det ligger en furymarkör kvar och istället för att vinna mig spelet går min arga elefant ballistic på stackars Orin som prompt dör.

Matchens andra neeeeeej

Tossmast3r tänder eld på Morghoul och lyckas sätta en till crit på gladiatorn som dock lyckligtvis bara flyger en inch, så det skall vara lungt.

Morghoul slutar brinna och kastar sedan rush och abuse på gladiatorn som sedan blir enragead. Dags att avluta. Det enda som contestar är ett futtigt eldtroll, så det här skall nog funka. Eller inte. Om man är nerknockad spelar det ingen roll hur enrage-rush-abusad man är :(

Mer skjutande från min motståndares resulterar i en gladiator som börjar se rejält sliten ut och en morghoul som fattar eld igen.

Lite brinnande senare står Morran på ett par boxar och titanen på typ 6 liv, men nu får jag äntligen charga. Några symboliska tärningsslag senare och det är över. Vive la elephant!

2 kommentarer:

  1. Härligt mycket nybörjarmissar!

    Heja elefanterna!

    SvaraRadera
  2. Det är som att vara noob på nytt.

    SvaraRadera