torsdag 22 november 2012

Långsam tillväxt 5

"Mistreat your altar boys long enough and this is what you get."
-John Darnielle om paingivers ursprung i protektoratets körer

Vecka 5
Motståndare: Bagarn
Scenario: A Flag Too Far
Poängnivå: 25

Min lista
Master Tormentor Morghoul (Morghoul1)
-Bronzeback Titan
-Titan Gladiator
-Cyclops Brute
-Cyclops Shaman
Min Paingiver Beast Handlers
Orin Midwinter, Rogue Inquisitor

Bagarns lista
Hierarch Severius
-Redeemer
-Reckoner
Min Choir of Menoth
Daughters of the Flame
Visgoth Rhoven and Exemplar Bodyguards
Vassal of Menoth
Vassal of Menoth
Vassal Mechanic
The Wrack
Antagligen vad Albin tänkte
Veckans scenario (a flag too far) har verkligen ett av spelets mer passande namn. Man ska långt in i fiendeland och rota för att plocka några poäng alls så en vinst på scenario känns avlägsen. Vilket alltid är bra, då kan jag koncentrera mig på det roliga. Albin stället upp eSevvy med Reckoner, Redeemer, Daughter, Rhoven och en massa standardsupport. Känslan jag har i magen i början av matchen är helt OK,  jag skulle klassa den som något mitt emellan "mild ångest" och "trygg". Han har inte så mycket som gör ont och om jag lyckas plocka reckonern innan den dödar allt för många elefanter borde det vara lungt.

Jag minns inte vem som vann tärningsslaget, men på något sätt blev jag spelare ett. Jag spenderar min första runda med att pressa framåt så bra det går och slänga upp Admonition på Bronzebacken.

Albin allokerar tre till sin Redeemer och inleder sedan med att kasta Holy Ward på döttrarna och Awarness på sig själv. Han plockar även en fokus från en wrack som exploderar. Efter att blivit körbuffad aktiverar redeemern och tar sikte på Morghoul där han står bakom sin hjord. Turligt nog är han någon tum kort. Oturligt nog slår han ett för riktining och sex för avstånd vilket betyder att raketen landar på TVÅ paingivers som bägge dör. Resten av uniten misslyckas med sitt commandslag :( Resten av styrkan avanecrar.


En så kallad "dålig början"
Jobbigt läge. Inga paingivers och en massa DEF 15 döttrar all up in my grill. Jag upkeepar Admonition (mitt trumfkort i den här matchen, tänker jag) och rensar sedan upp bland döttrarna med Mr Big och Morghoul. Morghoul avslutar med att sprinta och gömma sig bakom en läglig vägg. Orin fucking Midwinter springer som en hjälte in i en skog på Bagarns sida i jakt på squishy support.

Jag känner mig vid det här laget i ganska bra form, något som min motspelare dock snart kommer att ändra på. Reckonern får tre fokus och Sevvy aktiverar. Han avancerar till precis 10" bronzebacken. I det här läget är jag som ett stort lyckligt frågetecken. Kugghjul snurrar i mitt huvud. Hur tänker han? Skall han spella ihjäl Mr Big med typ immolation? Det verkar bli en kort match! Sen kastar Sevvy Hex Blast och jag ångrar att jag inte läst hans spellkort. Med Admonition borta och lite hjälp från Rhoven med sitt posse är det inga problem för en körbuffad Reckoner att plocka isär min älsklingsbest. Har för mig att hans Redeemer skjuter lite tafatt och dödar en paingiver till. En Vassal kastar Enliven på Reckonern.

Oh well. Dags för lite tillbakakaka. Abuse kastas på RodRod som far iväg som en arg missil för att headbutta Reckonern (tankefel: "jag kan inte enragea pga enliven." Vad jag borde ha gjort är avancera med safeguardad Morghoul, featat och sedan grandslammat med titanen.) Det går vägen men när alla tärningar är rullade har jag bara gjort i runda slängar tio skada. Det börjar se mycket mörkt ut. Min Brute chargear och mördar en i Rhovens gäng. Lite oklart vad Shamanen gör, antagligen mördar han något med en ranged attack. Turens höjdpunkt blir när Orin blixtar ihjäl två körmedlemmar och en Vassal. Tråkigt nog flyr inte körgossarna.

Dags för Bagarna att hämnas lite för min hämnd. Hans Reckoner har inga som helst problem med att döda min Gladiator. På något sätt lyckas Orin dö också. Severius flyttar över Holy Ward till sig själv och passar turen. Hans mekaniker reparerar hälften av den skada som jag offrat två heavies för att göra.
Två 'casters spelar vad som ser ut att vara spökboll

Dags för desperation. Morghoul kastar Abuse på Bruten, avancerar och featar. Min sista modiga paingiver enragear Edgar som  chargear in och gör lite kosmetisk skada. Tanken är att tjurrusa med Morran mot Severius och meleemörda honom.

Albin svarar med att hela upp sin Reckoner ytterligeare typ fem poäng och döda Bruten.

Men nu du! Nu blir det andra bullar! Morghoul chargear in i lite squishy support som han lätt avlägsnar för att sedan sprinta rakt mot Sevvy. På menothsidan finns nu Severius, en körpojke och två fullt fungernade jacks. Varav en inte ser Morghoul. Och jag har admonition. Det känns ändå helt OK. Jag kan vinna det här, tänker jag. Det kommer bli OK, tänker jag.
 
Av någon anledning blir jag åksjuk av den här bilden

Sen kommer HEX BLAST FRÅN INGENSTANS. Har verkligen Severius Hex Blast? Ja, jo, han har fortfarande Hex Blast. Sen dör Morghoul, efter att ha blivit Hex Blastad. Och slagen på av en körbuffad robot. Något av ett tema den här matchen. En första extremt välförtjänt förlust för team öken. Jag kan inte säga att det var "en jämn match". Men den var kul i alla fall! Och jag lärde mig att eSevvy har Hex Blast. Spontant känner jag att två titaner på 25 poäng är lite lite, tills nästa nivå blir det till att introducera Tiberion! Kan. Inte. Vänta. Fast först har jag en till match på 25p-nivån. Mot krokodiler. Massa pansarödlor för mina superstarka titaner, vad skulle kunna gå fel?

 


2 kommentarer:

 1. Centrumperspektivet som gör sista bilden helt knas. Jämför vinkeln på Severius och Shamanen.
  Jävla elefantdödargubbjävel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som en rimlig förklaring, jag får ta att läsa lite fototeori. Hur går det med dina elefanter?

   Radera