söndag 25 november 2012

Långsam tillväxt 6

Om pMorghoul bara hade ghost walk vore han en helt OK 'lock. Typ ALLA har ghost walk förutom pMorghoul.


Vecka 6
Motståndare: Boxer
Scenario: Incoming
Poängnivå: 25

Min lista
Deployment
Master Tormentor Morghoul (Morghoul1)
-Bronzeback Titan
-Titan Gladiator
-Cyclops Brute
-Cyclops Shaman
Min Paingiver Beast Handlers
Orin Midwinter, Rogue Inquisitor

Kalles lista
Maelok the Dreadbound
-Bull Snapper
-Bull Snapper
Max Gatormen Posse
Max Gatormen Posse
Swamp Gobber Bellows Crew
Gatorman Witch Doctor
Professor Victor Pendrake


Jag får äran att inleda och det börjar på det gamla vanliga sättet. Allting springer frammåt och Bronzebacken får Admonition kastad på sig. Boxer är inte sämre han: tio arga krokodiler stormar fram, hälften buffade med Death Pact och någon Spiny Growth och andra halvan med Tough från Mr Witch Doctor Croc.
Botten av runda ett. Ingen kommer längre ihåg vilket scenariot är.

"Dags att döda så många krokodiler som det bara går!" Tänker jag, "Viktigt att inte ha Morghoul för långt bak, så att Bronzebacken inte springer ur hans control!" Tänker jag. "Bättre att kasta Safeguard än att kampa tre när det inte finns något på andra sidan som kan slamma saker över mig!" Tänker jag.

Sagt och gjort. Morran kastar Abuse på Bronzebacken, Safeguard på sig själv och avancerar sedan alldeles för långt fram. Jag vet inte riktigt vad jag tänker, jag har ju spelat mot Maelok förut. DEF 17 är inte så stabilt som man kan tro mot krokodiler med två P+S 13 attacker på MAT 7 med reroll (varje attack har kring 30% (=1-(5/6)^2) chans att träffa. Fyra krokodiler = 8 attacker, vilket blir 2.4 träffar, varav hälften är charge-attacker. Skadan går rakt in vilket innebär en genomsnittlig skada på typ 21 boxar. Nu har jag förvissor en fury, så med en transfer borde chansen att överleva i alla fall ligga över 50%, men inte med särskilt mycket) Dessutom spökspringer dem igenom det mesta. Så här i efterhand skulle jag såklart kunna ha blockerat lite mer med typ paingivers, men jag tänkte inte på assassination som något att vara rädd för (lol).

Lite som ett krokodil-julbord för titaner
Morghoul and the Posse, part 1
Hursomhelst ser Boxer chansen och bestämmer sig för att ta den. Efter att ha featat lyckas fyra spoökrokodiler chargea Morran, som sitter på ett fury. Jobbigt läge. Sämre blir det när det första chargeattacken träffar och Kalle slår alldeles för högt på skadan. Jag transferar och känner mig väldigt nervös. På de sju följande attackerna lyckas han dock endast slå en träff och Morghoul tar en massa skada och står på typ 7. Jag pustar ut och tittar på min Bronzeback som står typ 2" ifrån Maelok och väntar på att få avsluta. Kalle funderar en massa och ser först bekymrad ut men lyser sedan upp som en sol. Jag söker av brädet och upptäcker Doktorn som inte har aktiverat ännu. Han ser ut att vara inom men efter att ha mätt visar det sig att han är i runda slängar 0.2" för långt ifrån Morghoul för att kunna avsluta med en Skarrebomb. En okynnesoffrad krokodil tackar man inte nej till! Nu blir det hämnd! Resten av Blindvattengubbarna slår lite på min Gladiator.

Morghoul and the Posse, part 2
Maelok står tom på fury. Både min Brute och Bronzeback borde kunna nå honom. Morghoul aktiverar och kastar Abuse och Beatback på Bronzebacken samt passar på att feata bara för att. Bruten får enrage och chargear Maelok men missar sin chargeattack :( Han köper en till attack som han boostar och träffar med för fyra i skada. Oh well, det är ju ända Bronzebacken som skall göra det tunga lyftandet. Efter det aktiverar Bronzebacken, vilket nog inte var rätt val. Jag hade en Shaman och en Gladiator som jag möjligtvis skulle kunna använda för att minska antalet freestrikes Mr Big behövde ta för att nå Maelok, men det tänkte jag inte på i min iver att få till en caster kill. Sen funderade ja glite på om Beatback eller freestrikes var rätt väg att gå men kom fram till att jag skulle behöva offra alldeles för många attacker på att Beatbacka mig in i Maelok och att chansen att tappade sprit inte var så hög. Så jag avancerar och tar free strikes från en PosseGator, Witch Doc Croc och en Snapper vilket resulterar i att Mind försvinner. En mindre tärning to hit men med boost träffar jag ju ändå på sjuor.Tre initials och fem fury borde väl räcka? Täker jag. Boostar första näven, behöver en sjua. Miss. Boostar andra näven. Miss. Boostar betarna. Miss. Köper en till näve och boostar den. Miss. Vad är chansen att missa FYRA attacker på 7+ i rad??? (3%, för den som är intresserad). Rod-Rod slår lite lealöst på några Krokodiler och jag passar turen. Fyra arga krokodiler och en Häxdoktor räcker mer än väl för att avsluta stackars Morghouls liv. Det är alltid en kul match när man får gå från att vara säker på att ha förlorat till att vara säker på att man skall vinna och tillbaks igen till förlust. Nästa gång!

2 kommentarer:

  1. Hurra för krokodilerna! Alltid trevligt att se Maelok ute på Lucia(kors)tåg och njuta av rättviserull.

    SvaraRadera