onsdag 14 november 2012

Långsam tillväxt 4


Veckans OT - Saker i en tvättstuga som får mig att tänka på D&D
(T)vättmaskin
(O)rktumlare
Utanför tvättstugan
Resecentrum, platsen där alla Resar träffas. Mycket obehagligt.


Som fjärde motståndare på Morghould mördar-meny hittar vi Gorten med anhang, en matchup jag spontant känner kommer bli ganska fördelaktigt för team elefant. Dvärgarna är visst tåliga har jag hört, men jag har också hört att en P+S 21 bronzeback som chargear gratis med tre-fyra initials och fem fury slår ganska hårt. Och till skillnad mot när jag mötte cryx är min Gladiator glad igen, det var tungt att ha en Ledseniator. Veckans scenario är Guidons vilket även det känndes relativt gynnsamt.

Vecka 4
Motståndare: Awarl
Scenario: Guidons
Poängnivå: 25

Min lista
Master Tormentor Morghoul
-Bronzeback Titan
-Titan Gladiator
-Cyclops Brute
Min Paingiver Beast Handlers
Orin Midwinter, Rogue Inquisitor

Awarls lista
Gorten Grundback
-Driller
-Grundback Blaster
-Grundback Blaster
Thor Steinhammer
-Basher
Min Hammerfall High Shield Gun Corps

Något säger mig att det är lättare att vinna Guidons som spelare två så jag blir lite småglad när Awarl väljer att ta första draget. Gorten (eller Snorten som han kallas på Stureplan) kastar Strength of granite på sin driller samt Solid ground och hela dvärgarmén stormar fram så fort deras gimpade små ben tillåter. Den marshmallowade bashern pressar hårt och stoppar liltån i min zon.

Full fart frammåt tänker jag och inser först efter att ha flyttat både Morghoul och Rod-Rod två saker. Ett: jag glömde kasta Admonition och; två: tack vare pronto kommer bashern kunna slamma min gladiator över Morghoul. Att bägge modellerna har tokens som det står "safe" på utlagda bredvid sig känns mest som ett hån.
-3 i slam distance betyder ju bara att han måste slå tre högre!
Safeguard suger.
Awarl börjar med att prontoa bashern och lyckas, vad han dock missa (tror jag iaf) är att ha råkar hamna en hårsbredd inom två från min paingiver som jag sprungit upp framför Rod-Rod för att förhindra slammbus. Efter Thor så aktiverar gevärdvärgarna som gör en CMA på min paingiver, med cover och melee sitter han dock på DEF 21 och bashern blir träffad istället och tar 1 i skada. Ha! Tråkigt nog har bashern en förmåga som eldar upp alla paingivers inom 2", så det blir en slam i alla fall. Rod-Rod slammas in i Morghoul men kollateralskadan är löjligt låg och Morghoul tar några pling.

Min hämnd består i att Mr Big beatbackar sig igenom fem gevärdvärgar och att Rod-Rod mördar bashern. Morghould ser till att pappa elefant har Admonition  uppe.

Admonition hjälper dock inte så mycket när man är inom 8.5" från en driller med Strength of Granite  uppe och Gorten inte har poppat sitt feat ännu. Ett feat och lite symboliskt tärningsrullande senare och min jag har blivit av med min mesta beatstick.

Eftersom de flesta dvärgar är så långt borta spenderar jag mitt drag med att ompositionera och släpa in objektivet i zonen och tar mitt första poäng. Admonition hamnar på Edgar som charear och tar ut en av kaninrobotarna.

Gorten avancerar och lägger upp en stenmur, Thor försöker gå fram och spreja på Morghoul men Edgar använder Adminition för att ställa sig bakom honom ch förhindra honom från att skjuta. Har för mig att Awarl fick in sitt objektiv i zonen också

Jag spenderar ännu ett drag med att ställa upp för charge och tror att jag poppar mitt feat. Hur som helst så lyckas jag chargea hans driller med min gladiator vilket leder till död gladiator. Edgar chargear Gorten och sätter några skada i honom. Gorten svarar med att kampa en del och slår på Rod-Rod utan att göra spektakulär skada.

Ord som poppar upp: "själaglad", "akupunkOtur"
Med Gorten inom gångavstånd från Morran känns det nu som om det börjar bli läge att avsluta. Jag frågar lite avslappnad hur många boxar Gorten sitter på och får 14 som svar. Efter snabb huvudräkning (2+6x2=14 mer exakt) skiner jag upp som en sol och aktiverar min Brute och traskar upp till dvärgen med 19 arm och typ tre fokus på sig. Forcar för en Head-Butt och boostar träffen. Tärningarna landar på tillräckligt mycket och Gorten blir knockad men tar ingen skada. Morghould matreatar sig sedan till en bonusfokus och ger sig på Gorten. 6 fury+double strike+auto-hit+anatomical precision = 14 autoping ftw. Assassination känns alltid så mycket mer tillfredsställande.

2 kommentarer:

  1. Dvärgarnas enda svaghet: Hicke-Picke-döden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men för att kompensera har de ju tillgång till spelets bästa skytteinfanteri :p

      Radera