måndag 17 mars 2014

Turneringsliga Prisfyndet, Batalj 1

Prisfyndet, Uppsala. En solig tisdagseftermiddag, inomhus.

Jag försöker komma ihåg så mycket av det som hände som jag kan. Jag försöker att förstå, men det är inte lätt. Men jag måste. För mig själv och kommande generationer, för det som hände får aldrig hända igen. Om man säger till en person men någon som helst trollkoll att man har förlorat mot Gunnbjorn så möts man i bästa fall av hånskratt och i värsta fall men hot om att man kommer bli rapporterad till PP och bli av med sin pressgangerbricka. Men det var alltså precis det som hände, jag förlorade. Det gick till ungefär så här...

Dåligt livsval 1: listval

Ibland har man en lista man vill testa och struntar i att varken scenariot eller motståndet passar, vilket såklart är dumt. Vidare har jag en ofelbar förmåga att underskatta Ryssen (inte helt olikt mina förfäder). Han var nyss en noob och jag kommer antagligen fortsätta se på honom tills jag har fått stryk MINST tio matcher till. Hursomhelst var listan jag valde en ny kreation, Rasheth minus chain gang plus guns. En lista som jag tror har potential men som jag saknar erfarenhet med.  Tanken är att listan skall funka mot exempelvis circle med två shooty beasts som ignorerar stealth och skjuter snorhårt tack vare dubbla willbreakers (fast eKreuger lär väl skratta antar jag).

Tubby/Rasheth
-Titan Canoneer
-Cyclops Reiver
-Basilisk Krea
-Cyclops Shaman
Max Posse
Max Reivers + UA
2 Willbreakers
2 Extollers
Min Paingivers
Agonizer

Ryssen spelade

Gunnbjorn
-Earthborn
-Mauler
Fellcaller
Rökmaskinstroller
War wagon
Max Fennblades + UA
Max Warders
2 Kithkars

En tyst protest mot målningskrav
Jag lät Ryssen börja, varefter han också valde sida. Lättmanipulerad som jag är började jag flytta på min bulgursallad och gubbar innan någon vänlig själ (obs det kan ha varit min motspelare, alternativt Erotikos) påpekade att jag faktiskt fick välja sida. En liten vinst i alla fall!

Hursomhelst, RUNDA 1: alla troll sprang så fort dom bara kunde utan att hamna inom skottavtånd från mina reivers. På min runda sprang mina Gators upp på vänstra flanken och mina Reivers på den högra. Mittenblocket avancerade långsamt och jag spenderade typ en minut på att jonglera animii med målet att få iväg ett sweet skott på en Fennblade, men sen kom jag på att de har vengeance...


#allaärfotografer

RUNDA 2: Mer trollpress och ett vältajmat feat från Gunny. Cover och ingen knockdown är faktiskt riktigt dugligt mot min Reiverspamlista. Om jag minns rätt fick Krigsvagnen iväg en välplacerad blast. På mitt drag featar Rasheth och kastar en Breath of Corruption på två Fennblades, båda toughar. Posset anstormar och mördar några Fennblades och plinkar lite skada på Warders på vänstersidan samt etablerar ett stabilt fothåll i zonen. Min Krea blir snipead och paralyserar Ryssens Mauler. Reivern och Cannoneeren pangar ihälj hans war wagon. Dåligt livsval 2: Jag försöker skjuta Fennblades under feat med mina Reivers, vad jag borde ha gjort var såklart att chargea in med dem istället. Nåväl, fyra stycken siktande tvåmanna = RAT 9 P+S 13 plus en RAT 8 från ledaren med backup. Alla missar.

RUNDA 3: Fennblades shufflar runt lite men inget superspännande händer. Warders och en Kithkar försöker rensa ut i zonen men tack vare ganska mycket oflyt med tärningar och mitt feat som ger -2 STR så håller en stackare ut i zonen. Mest traumatisk blir det när Bazookabjorn krittar iväg hela mitt HQ (en gator, shaman krea, Rasheth, Agonizer och kanske en paingiver? Jag svara med att så gått det går moppa upp lite Fennblades och snipa ut Ryssens support, men det går sådär. Jag hade behövt fått mer gjort förra rundan.
Ser ni vilket perfekt bazookaläge?


RUNDA 4: Zonen rensas ut och Gunny står bakom en vägg och tar det piano med två fury. En Fennblade blockar LOS från mina artilleribestar till Gunnbjorn. Dax för assasination. Min sista gator trampar upp och slår ihjäl Fennbladen som blockar LOS. Problem: En Kithkar engagear typ hela mitt batteri, så han måste dö. Rasheth får reroll och försöker döda kithkaren med Sunder Spirit. 3d-5 resulterar efter en reroll och lite svärande i tre skada. En till boostad Sunder Spirit räcker inte, utan Kithkaren står kvar på ett liv. För sina sista fury lägger Tubby Far Strike på Krean. Jag har dock fortfarande en Paingiver som skulle kunna plinka in det sista poänget skada, men för det skulle jag ju behöva rulla sju... Med en liten tår spenderar jag min andra willbreakers aktivering på en ancillary från Canoneeren som dödar Kithkaren. Dessvärre betyder detta att min Krea inte har någon reroll så självklart missar jag 11 som jag behöver för att paralysera Gunbjorn. Sen missar min Cannoneer ett boostat skott på Gunny och sex Reivers missar också. Game over, man. Summa summarum kan man säga att den här listan inte har en superstark scenarioprescence men att den antagligen ändå har viss potential. I version ett hade den inget posse utan en till Reiver och slingers. Det var kasst!
 

Jag skulle kunna säga "Nästa gång!", eller något i den stilen. Men jag känner att det inte vore så trovärdigt.

6 kommentarer:

 1. Gillar hur Rasheth är uppe och hotar de två tjocka trollen på sista bilden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med en bad ass Fennblade som hejjar på.

   Radera
 2. Kul ihopskrivning! Hade du träffat med krean hade Gunnbjörn varit toast.

  En stor del av grejen med fennsen var ju att de har def 16 på featrundan mot shooting, def 14 mot charges. Och om du dödar dem blir du knockad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är nog en av de bättre tarpitsen i hordes... Och jo, du skulle nog varit ganska död :)

   Radera